Kontador - Travhoppning och skänkelvikning

Det har varit en lång (födelse)dag idag! Bränslet till hoppträningen intogs under ca 3 timmars afternoon tea på Vetekatten med bästa Jessica. Himelskt var det!
 
Pepparkornsöga skulle vara hans indian-namn! - Foto: Jag
 
Idag jobbade vi med skänkelvikning och tarvhoppning med bom. 
Vi skrittade först fram och sen galopperade vi på en gång. Han kändes lite seg, så red med mellanlångt spö och bara att det var där gjorde att han gick på lite bättre. Vi jobbade galoppen, efter att ha kommit igång längs fyrkanten, på en stor oval, men öppna i början på kortsidan. Rebecka sa inte så mycket så antar att det gick bra, det känndes helt okej. Sen jobbade vi traven på C volten med skänkelvikning på öppna sidan, gick hel okej där med!
 
Sen började vi trav hoppa med skänkelvikning innan och efter. 
 
Vi red havft tillbaka hela tiden. Så vi vände tillbaka mot långsidan när vi kom till A, flyttade några steg, rakriktade vid konerna, travhoppade och saktade av till trav vid konerna och flyttade in till medellinjen och vände tillbaka in i samma varv som vi kom i. 
 
Kontador var jätteduktig. Trodde han skulle ha jätte mycket svårare att hantera flyttandet innan, men han grejade det fint, även om det inte blev jättesnyggt. Efter flyttade han finare. Tycker oxå att han var jämnare i båda varven än tidigare. Han blir verkligen starkare och starkare i högersidan och det är så roligt! 
Efter att ha gjort övningen i höger och vänster varv så galopperade vi dom lite och sen hoppade vi en oxer i trav som stod typ vid X. Först lite lågt några gånger och sen högre, iaf 80cm skulle jag tro. Har absolut inget att klaga på. Fläckfritt. En sån stjärna!
 
Travhoppa brukar jag tycka är nervöst, men idag var det nästan inte nervöst alls! På slutet var det jag och Lin som rullade på oxern och då höjde Rebecka allt eftersom, då fick man lite höjdhoppningskänsla, vilket var roligt! Nej idag var det inte alls nervöst! Han känns så trygg i travhoppningen, haha det som var det svårate i början på året. Och som vanligt hoppade han jättefint, mjuka fina spänstiga språng.
 
Det som jag kände idag var som roligast var att han började småtrava så fort jag tog tyglarna. För inte alls länge sen så hade vi ju problemet att han tvärstannade. Och nu när han  hoppar nästan varje vecka så har han inte lika mycket energi som ställer till det, inte lika övertaggad. Och då blir allt lättare, även om han taggar till lite ibalnd. Och nu börjar han kännas som en lättriden häst. 5 av 5 äpplen till honom!
 

RSS 2.0