Kontador - Bana med ett hörn

 Välförtjänt kvällshö! (Älskar bilden, tänk vilken känsla man kan lyckas fånga omedvetet!)- Foto: Jag
 
Duktig Kontador idag!! Vilket lyft från förra veckan, lättare övning nu förstås men ändå! Är riktigt stolt över honom.
Till att börja med: Inte ett enda stopp i galoppen. Stannade heller inte inne bland bommarna. Han rörde på sig hela tiden. En gång tog vi hjälp av Lin och Solan som fick trava efter oss en bit men annars så var det fläckfritt olch bara finputts kvar. 
Vi började med att sklritta och trava upphöjda bommar som låg på fyrkante i ett hörn. Förra veckan låg de innanför spåret så man fick ingen hjälp av väggen, i höger varv var det för svårt för Kontador, han grejade inte det, så vi lät det vara och körde i vänster varv och där gick det mycket bättre. Idag var han en stjärna i båda varven i alla gångarter!! Sen hade vi två oxrar och ett räcke på diagonalerna som vi först hoppade två gånger innan vi byggde ihop allt till en bana:
 
 
Han hade en fin galopp när vi hoppade banan, men lite som i sirap blev det eftersom han blev ensam. Men fina luftiga språng. 
Hela lektionen idag kändes han väldigt trygg. Ibland när vi red innan för bommarna så "frågade" han om vart vi skulle, innan för eller över dom. Idag var det bara en lugn enkel fråga, förut har det ibland funnits lite panik i den. Så han börjar nog tycka att bommar är helt okej, och att han har fått lite självförtroende. Han grejjar faktiskt att gå över bommar. Roligt tycker jag! En riktigt bra kväll! 5 päpplen!
 

Kommentarer
Postat av: MalinKalin

Kul att det gick så bra och att han inte stannade nåt! :)

Svar: Verkligen, det går framåt hela tiden :)
isasriddagbok.blogg.se

2016-04-19 @ 17:39:39
URL: http://malinkalin.blogg.se/
Postat av: Tea söderman

Så fint foto!

2016-04-21 @ 19:38:52
Postat av: Tea Söderman

Så fint foto!

Svar: Tack! :)
isasriddagbok.blogg.se

2016-04-21 @ 19:39:53
URL: http://sallytrolle.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0