Kontador - Hoppning med hjälp av koridor

En riktig sötnos - Foto: Jag
 
Trodde att det var Carat som skulle få luft under hovarna idag men det blev Kontador. Wiho, första gången två veckor på raken! 
Övningen vi gjorde var mer avancerad än vi gjort tidigare, och utan koridor hade det varit för svårt för Kontador. Men jag tycker att han gjorde ett jättefint jobb även om det ibland gick lite vingligt in och lite för fort i svägnarna ibland. Så här såg övningen ut:
Ritade inte några pilar idag, eftersom det är lite krångligt när man rider i båda varven. Hindren står på 1/4-linjen och bommarna funkar som koridor att rida mellan. 
 
Började att värma upp tillsammans. Rida igenom och utanför koridoren i trav, tempoväxlningar längs långsidan och sen 15m volt vid C, tempoväxling upp längs långsidan till koridoren igen osv, i båda varven. Sen gick vi alla in på C-volten och jobbade i trav och gjorde skänkelvikning på öppna delen. Det gick lite halv okej för oss men två gånger flyttade han jättefint men jag kände själv att jag hade svårt att använda sitsen och vikthjälperna, och funkar inte det blir det ju såklart svårt. Sen galopperade vi i båda varven bröt av och gjorde skänkelvikning "på en gång" för att hitta tillbaka till kontrollen och hjälperna fort i den nya gångarten. I början i galoppen lät jag honom gå lite för låg i formen och när Rebecka bad mig ta upp den lite blev det en jättebra rund galopp med rumpan mer under oss.
 
Vi började övningen med att lägga ner räckerna till bommar och trava över ena, genom koridoren och sen över andra i båda varven. Vi kom kanske 10 gånger och två gånger så travade han över bommarna istället för att hoppa! Jag tror det är första gången som han tar ett fint travsteg i hyfsad flyt. Jätteroligt tycker jag och ett stort framsteg! (Jag har dessurom en känsla av att den här hästen så småning om kommer bli en stjärna på cavalettis i trav, hans trav känns perfekt för sånt jobb!)
 
Sen las bommarna upp och de blev låga räcken, kanske 50cm. Vi började i vänster varv och han var väldigt vinglig in och drog väldigt mycket till vänster, galoppen i koridoren blev lite som den blev men han sög mot hindren varje gång! Han hade nog lite svårt att ta till sig uppgiften när jag säger åt honom att han ska gå rakt och inte vingla när han koncentrerar sig på hindret i så god tid, typ; Ser du inte hindret där borta, eller?
 Sen lite vila och sen ut i höger varvet. Då gick det bättre in, inte lika vingligt men andra hindret rev han en gång och jag rev det två gånger för att jag slog till hinderstödet med foten. Vad som kändes väldigt bra var att han inte blev rädd eller upprörd av att han/jag rev. Han brydde sig inte alls! I höger varv gick det lite för fort inne i koridoren. Det är svårt det där, för jag vill ge en bra eftergift i sprången och inte lägga i bormsen direkt efter utan låta honom fortsätta framåt, men eftersom det inte är så långt mellan hindren så blir då förhållningarna lite sena och det dår blir lite mycket på en gång några språng innan hindret. Men jag tycker att vi fick till några ganska bra gånger iaf på slutet
 
Är jättenöjd med passet även om jag inte fick samma Wow-känsla som förra veckan. Idag överhoppade han inte lika mycket, utan hoppade mer väl och använde sin fina teknink på ett bra och iaf lite mer ekonomiskt sätt. Det är lite komunikation mellan oss två som behöver jobbas på och idag så testade han mig lite mer oxå än innan. Han ville inte gärna gå ifrån de andra hästarna och hoppa ensam. Jag hoppas att jag bara behöver vara tuff och tydlig några gånger till så att han fattar att det inte är lönt att stanna och protestera, och att han oxå börjar förknippa det med något bra; att få hoppa. Kvällens övning visade tydligt vilken sida som han är stark i och vilken han är svag. Så det ska oxå bli kul att få jobba på det! 5 av 5 äpplen till kvällens pass! 
 
Måste säga att vi var ett supergäng i ridhuset idag! Eddie gav Ingrid en härlig känsla och K2 som inte varit med sen i våras var jätteglad över att få hoppa med Irene! Tequila blir ju bara stadigare och stadigare och gör jättefina rundor! Maria och Horrus var med som inte varit med på ett tag och Fleur och Anna Karin bjöd på så många fina byten och en del riktigt fina insprång! 

RSS 2.0