Kopntador - Hoppa på volt och byten

Glömde kameran hemma så har ingen bild från igår, så bjuder på en bild på Breemeersen Adorado, Kontadors pappa :) Foto: Do not know 
 
Red Kontador på hoppningen. 
Red en liknande övning som förra veckan då jag red Solan. 
 
Förra gången vi hopptränade, jag och Kontador, så hade han inte riktigt framåtbjudningen i banhoppningen. Den var där idag! Vi började med att vända över bommarna och göra volter. Bommar är ju det han har svårast med, speciellt när de ligger ensamna. 
 
Han började med att trava super fint över dom, men så trampade han på en bom. Då hoppade han över de nästa 10 gångerna innan han började trava över dom igen, men så slog han i igen och då började han hoppa igen. Det är så himla svårt att vara följsam i sittsen då! Men allt runt omkring gick superbra, bara just när han kom till bommen som han hade svårt och lite lätt ångest, men vi bara väntade ut det.
 
Sen började vi travhoppa på volt (inga bommar). Då var vi alla 4 på samma volt. Han var riktigt duktig på det! Inte alls osäker. Ca 50 cm så inget stort som tur var haha, det enda som var kenpigt var att få tillbaka honom efter hindren, han tyckte det vra så kul att galoppera.
efter det så hoppade vi i galopp, högervarvet som vanligt lite svårare än vänster. Sen började vi byta varv över hindren. Så om vi började i höger varv på A-volten så sa Rebecka till när vi skulle till C-volten och då svängde vi vänster över hindret. Kontadror gjorde det så himla perfekt alla gånger (utom en när jag tabbade mig)!!!! Och alla hästarna var superbra på att landa i rätt galopp. "plopp plopp plopp plopp" sa det när vi alla vände vänster, alla i rätt galopp i fina språng.
Sen skulle vi göra övningen själcständigt, Kontador började då men att landa i vänster galopp i högervarv och det var för jobbigt att byra till höger ooch han fick en kortslutning och tvärstannade. Så vi skrittade ett vrav och gjorde sen övningen lite granna, kändes dumt att göra slut på honom när han så tydligt var trött. Men avtravningen gick i 140 som vanligt ;) 
 
Tror att vi alla tyckte att det var en riktigt rolig övning, som boostade oss alla! Kändes som att alla hästarna hjorde sitt bästa och ryttarna oxå!
 
Trotts problemen med travbommarna och en kortslutning så får Kontdor 5 klockrena äpplen! Fantastisk häst! 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0