Kontador - Tugga grus!

 
Napande Kotte - Nyvaken Kotte - Nya tränset - Foto: Jag
 
Idag när jag kom till stallet låg Kotten och sov. Blev lite små grinig när jag väckte honom men det gick snart över. Idag provade vi träns nr.2, behövs lite extra hål för att det ska sitta perfekt men tycker han blev fin i det, ska bara fixa roligare pannband,
 
Två övningar idag. Linjer/kombinationer. En 5½a och en oxer + 3 galoppbommar efter. 
 
Han skötte sig såååååå fint på 5½an!! Överhoppade rejält dock och landade varannan gång i fel galopp, men är jättenöjd!!
Som vi vet sen tidigare är bommar det som är svårast för Kotten. Jag hade inte ränkat med att det skulle vara så svårt som idag bara. När vi kom mot oxern typ 50cm, så tvekade han men när jag bad honom hoppa hoppade han endå, stort. När han landade sen fick han syn på bommen och hoppade/kastade sig. Så jag tappade balansen lite, och han blev rädd och bockade lite, tyckte jag fick tillbaka balansen, men tappade den igen och landade typ på fötter. Eller bromsade med fötterna och landade sen på överarm/axeln. Skrapade knät så ridbrallorna fick sig en reva. Men jag var upp igen snabbt efter att Rebecka dubbekollat mig. Jag vill sitta upp när adrenaliet fortfarande finns i kroppen, därför hade jag brottom. Hoppade på en gång samma sak, han bröt ut över första bommen. Andra gången stod Rebecka i vägen på den sidan, men jag tappade ytterskänkeln, överhoppade fortfarande massor, så han bröt ut åt höger över andra bommen, bara för att han kunde. Sista gången gick det fint och han tog sig fint över alla tre bommar! 
Sen hoppade 5½an igen på ca 80cm(?) och oxern - bom 1 och 2. Då hoppade han superfint med ett perfekt sug mot hindret! Galoppen då var guld att jobba utifrån!  
 
Är väldigt nöjd med allt den här lektionen! Skulle kunna skriva en hel uppsats om allt! Det är nyttigt att ramla av ibland, falltekniken man fick lära sig som liten sitter kvar, och man märker att det inte är så farligt. Han tog sig framåt riktigt bra under övningen, från super chockad till relativt lugn. Han blev inte rädd för att jag åkte av utan fortsatte som om inget hänt. Finns massor jag är nöjd över! 5 äpplen!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0