Kontador - Travhoppning och skänkelvikning

Det har varit en lång (födelse)dag idag! Bränslet till hoppträningen intogs under ca 3 timmars afternoon tea på Vetekatten med bästa Jessica. Himelskt var det!
 
Pepparkornsöga skulle vara hans indian-namn! - Foto: Jag
 
Idag jobbade vi med skänkelvikning och tarvhoppning med bom. 
Vi skrittade först fram och sen galopperade vi på en gång. Han kändes lite seg, så red med mellanlångt spö och bara att det var där gjorde att han gick på lite bättre. Vi jobbade galoppen, efter att ha kommit igång längs fyrkanten, på en stor oval, men öppna i början på kortsidan. Rebecka sa inte så mycket så antar att det gick bra, det känndes helt okej. Sen jobbade vi traven på C volten med skänkelvikning på öppna sidan, gick hel okej där med!
 
Sen började vi trav hoppa med skänkelvikning innan och efter. 
 
Vi red havft tillbaka hela tiden. Så vi vände tillbaka mot långsidan när vi kom till A, flyttade några steg, rakriktade vid konerna, travhoppade och saktade av till trav vid konerna och flyttade in till medellinjen och vände tillbaka in i samma varv som vi kom i. 
 
Kontador var jätteduktig. Trodde han skulle ha jätte mycket svårare att hantera flyttandet innan, men han grejade det fint, även om det inte blev jättesnyggt. Efter flyttade han finare. Tycker oxå att han var jämnare i båda varven än tidigare. Han blir verkligen starkare och starkare i högersidan och det är så roligt! 
Efter att ha gjort övningen i höger och vänster varv så galopperade vi dom lite och sen hoppade vi en oxer i trav som stod typ vid X. Först lite lågt några gånger och sen högre, iaf 80cm skulle jag tro. Har absolut inget att klaga på. Fläckfritt. En sån stjärna!
 
Travhoppa brukar jag tycka är nervöst, men idag var det nästan inte nervöst alls! På slutet var det jag och Lin som rullade på oxern och då höjde Rebecka allt eftersom, då fick man lite höjdhoppningskänsla, vilket var roligt! Nej idag var det inte alls nervöst! Han känns så trygg i travhoppningen, haha det som var det svårate i början på året. Och som vanligt hoppade han jättefint, mjuka fina spänstiga språng.
 
Det som jag kände idag var som roligast var att han började småtrava så fort jag tog tyglarna. För inte alls länge sen så hade vi ju problemet att han tvärstannade. Och nu när han  hoppar nästan varje vecka så har han inte lika mycket energi som ställer till det, inte lika övertaggad. Och då blir allt lättare, även om han taggar till lite ibalnd. Och nu börjar han kännas som en lättriden häst. 5 av 5 äpplen till honom!
 

Jollys Prins - 3 år sedan

När man haft en ponny i så många år som jag hade P, så får man många "Åh idag är det x år sedan vi var med om det dääär!!" under en månad. Det är bitter sweet, det är det verkligen. Just nu är det fortfarande väldigt bycket bitter, men med åren blir det kanske mer sweet. Det värsta vore om det en dag blev varken eller. Men har svårt att föreställa mig det. Just nu sitter jag med gråten i halsen av båda delarna.
 
Det här är från för 3 år sedan. 70cm clear round på Djursholms ridklubb. Det var en klass vi red bara på kul för att se om han fortfarande ville tävla. Och, indeed, han hade så himla kul! Och han var så lättriden. Stöd på bettet hela tiden, reglerbar som en gummisnodd. Det hade kunnat vara 130. Jag önskar att det var 130. Vi hade varit felfria då med. Han var helt underbar att sitta på. Och jag red bra, kanske lite för mycket men det var en fin runda. Han visade att han fortfarande älskade det, och det var det jag ville veta. En sån stjärna! 
 
 6 st bilder som Emelie Gille tog, vi var många från klubben som var där och hon hngde med som  fotograf och hästksötare. Jätte fina! - Foto Emelie Gille
 
 
Två  bilder som mamma tog efter. På den första är han så fin att jag nästan tappar andan. Om någon frågar mig hur P såg ut, är det just som på bilden jag ser honom. Hela han och allt han var rymms i den bilden. - Foto: Mamma

Tollan - Bästa dressyrpasset på länge!

Tog med kameran idag i det fina vädret till stallet, tänkte ta några fina bilder nu när det är grönt ute. EN bild hinner jag ta innan den laddar ur, varför är ett mysterium, men vilken bild sen! Av misstag går blixten av och jag missar ett öra, men bilden blev ändå bra för att vara helt i farten utan plan! - Foto: Jag
 
Idag red jag Tollan i ridhuset samtidigt som det pågick dressyrlektioner men det var ändå lugnt och bra med plats (tills en tjej kom in som var ivägen heeela tiden, men då var vi nästan klara).
Skrittade fram och började sen att arbeta skritten. (Red som alltid innanför spåret/väggen).Gick inte så bra till en början, Tollan spände sig och blev lite stark. Men med lite lirkande och köpslående så blev det bättre, hon kom inte ner i någon superfin form men hon började länga på steget lite iaf. Då började vi trava. Satt ner i lättridningen från början och hade fullt fokus på min sits. Tollan var lite sur de första minutrarna mensen slappnade hon av och formen blev jätte fin även när jag plockade henne i en högre så hon kom lite mer på bakbenen. Jobbade traven ett bra tag, flyttade lite, mycket volter och snett igenom, tog korta pauser i bland med lättriding när jag kände att hon tappade sugen lite. Sen galopperade vi några minuter i varje varv och hon klev in fint med bakbenen i båda varven så vi tragglade inte så mycket där. Och så avskrittning såklart!
 
Bästa 50 minutrarna i ridhuset på länge tycker jag, trotts skritten som inte riktigt ville sig. 5 av 5 äpplen till Tollis!
 

RSS 2.0