Kontador - Tugga grus!

 
Napande Kotte - Nyvaken Kotte - Nya tränset - Foto: Jag
 
Idag när jag kom till stallet låg Kotten och sov. Blev lite små grinig när jag väckte honom men det gick snart över. Idag provade vi träns nr.2, behövs lite extra hål för att det ska sitta perfekt men tycker han blev fin i det, ska bara fixa roligare pannband,
 
Två övningar idag. Linjer/kombinationer. En 5½a och en oxer + 3 galoppbommar efter. 
 
Han skötte sig såååååå fint på 5½an!! Överhoppade rejält dock och landade varannan gång i fel galopp, men är jättenöjd!!
Som vi vet sen tidigare är bommar det som är svårast för Kotten. Jag hade inte ränkat med att det skulle vara så svårt som idag bara. När vi kom mot oxern typ 50cm, så tvekade han men när jag bad honom hoppa hoppade han endå, stort. När han landade sen fick han syn på bommen och hoppade/kastade sig. Så jag tappade balansen lite, och han blev rädd och bockade lite, tyckte jag fick tillbaka balansen, men tappade den igen och landade typ på fötter. Eller bromsade med fötterna och landade sen på överarm/axeln. Skrapade knät så ridbrallorna fick sig en reva. Men jag var upp igen snabbt efter att Rebecka dubbekollat mig. Jag vill sitta upp när adrenaliet fortfarande finns i kroppen, därför hade jag brottom. Hoppade på en gång samma sak, han bröt ut över första bommen. Andra gången stod Rebecka i vägen på den sidan, men jag tappade ytterskänkeln, överhoppade fortfarande massor, så han bröt ut åt höger över andra bommen, bara för att han kunde. Sista gången gick det fint och han tog sig fint över alla tre bommar! 
Sen hoppade 5½an igen på ca 80cm(?) och oxern - bom 1 och 2. Då hoppade han superfint med ett perfekt sug mot hindret! Galoppen då var guld att jobba utifrån!  
 
Är väldigt nöjd med allt den här lektionen! Skulle kunna skriva en hel uppsats om allt! Det är nyttigt att ramla av ibland, falltekniken man fick lära sig som liten sitter kvar, och man märker att det inte är så farligt. Han tog sig framåt riktigt bra under övningen, från super chockad till relativt lugn. Han blev inte rädd för att jag åkte av utan fortsatte som om inget hänt. Finns massor jag är nöjd över! 5 äpplen!
 

Kontador - Ställa och motställa

 
Nya tränset - Foto: Jag
Förra veckan var jag så sjuk att jag faktiskt inte kunde rida, det händer inte så ofta måste jag säga, minns faktiskt inte när det var sist. Känsdes jättesämst att ligga hemma när jag egentligen skulle varit i stallet. Och utan häst blir jag rätt fel i huvudet, så det har varit tufft. Men efter brara några minuter i stallet så är hjärnan back on track!
 
Red Kotten. Supervarmt men spöregn ute så vi red inne. Kotten fick prova ett av sina nya träns, med engelsk nosgrimma och det satt fint! Var i stallet nästan 1½ timma innan lektionen började men tiden bara flög! 
 
Vi red med uppgiften att ha en egne plan från första början och försöka hålla sig till denna. Jag brukar ofta ha en plan över ridpasset, även om man ibland får trixa lite med den när man får veta vad man ska göra för övningar. 
Kvällens plan var att inte tippa in med min vänster hand i vänster varv (något nytt jag inte gjort sen jag var typ 15 år) och att få in rumpan på Kotten coh hela tiden ha honom i en så hög form att jag ser nackstycket. Jag ville ocå få till galoppen bättre än för två veckor sen.
 
Vi började med att trava på stora mittvolten och rättställa och motställa ½ volten. Det gick bra, han förböjde sig inte så mycket som jag trott. Dock tjafasde han när jag moställde i höger varv men det är okej. 
Vi gjorde oxå övningen i galopp, då var han rätt stark och jag fick kämpa för att få in rumpan på honom, men det gick bättre än gången innan så är nöjd.
 
Travarbetade lite till då på båge från kortsida -> X -> kortsida och båge innan för kortsida där vi flyttade och sen flytta längs spåret hela långsidan. I i höger varv var han ibland rätt irreterad på mig längs skänkelvikningen på långsidan, men vi fick till det några gånger. 
 
Sen gick han jättefint när vi travade av på stora mittvolten igen! 
 
Är jättenöjd med grabben! Superskönt att komma tillbaka och kunna känna sig nöjd med både hästen och sig själv! För vi höll oss rätt bra till planen! 5 äpplen!
 

Carat - För ett år sedan

 
Carat var den som jag brkade hoppa under 2015, men 2016 har jag bara ridit honom en eller två gånger. Minns nästan inte hur det var för att det är så länge sen nu. Men när jag ser det här från för exakt 1 år sen, minns jag hur kul vi hade! 
 

RSS 2.0