Intensivt

Nu blir det mycket häst i ett par dagar!

Fredag: Rida ut Tollan - Premiär och sen hoppning på Högvreten
Lördag: Troligen ett dressyrpass på Tollan
Söndag: Hoppa Duran på förmiddagen och ev rida Tollan på em. Det beror lite på ork och plugg och så.

Ni får en bild på Philipp Weishaupt 2012 i Holland - Foto: Jag
 

Duran

Prinsen och Durasn delade hage många sommrar - Foto: Jag
 
Duran är ett halvblod född 2002  - e. Dionysos, u. Distel, ue. Diamir och tävlas i dressyr men även hoppning lite då och då. Han har gått godkänd S:t gerorges med placering. Han är en otroligt snäll häst! Jag har inte ridit honom på många år, och inte många gånger, men upplevde honom som ganska svårriden, när Cajsa rider ser det såklart lätt ut! Så ska bli spännande att rida honom igen nu under april!
Duran ägs av Cajsa Fornander. Jag skulle säga att hon är min tränare, även om jag inte rider för henne så ofta längre, och mest var hon nog Fanny och Prisses tränare än min och Prisses. Men hon är oxå en god vän till mig. Vi stod flera år uppsatllade på Upprätta och där står de fortfarande. Cajsa jobbar på Roo och åker ut och har privata lektioner. Jag gillar Cajsa väldigt mycket. Hon är en av de tränare som får mig att rida det bästa jag kan. Snäll och ödmju men inte mesig. Passar mig riktigt bra!
 
Första gången jag red honom maj 2011, pigg som bara den var han! - Foto: Matilda Hassner

Prisse - Film från första galoppen i lina efter senskada nr.1

 
Det första jag tänker på när jag ser den här fillem på min älskade P är; shit vad kissnödig han är!! Det andra är att det syns i tydligt att han var vilat i över 1 år. Dåligt med muskler över allt. Och det tredje är att han ser lite fundersam ut. Men det är klart. Det är första gången jag ber honom galoppera i lina på otroligt länge. Sen fick han busa lite själv, otroigt lugnt, men han har oturen att fastna med brodden i plast/gummimattorna under sandel och filten, så han går omkull. Han fick ta det lite lugnt efter det, om jag minns rätt, i några dagar. Men det hade vi nog gjort iaf.
 
 Åh vad jag saknar min guldklimp i vardagen! 
 
 

Här är några bilder från den absolut första galoppen vi tog, den 2/3 -12. 
 
 
 
Så himla gullig! Lyckligaste 50 meterarna i mitt liv!

RSS 2.0