Kontador - Byta galopp

Han hoppar så fiint! - Foto Matilda Hassner
 
En lektion helt utan bommar på marken, som gjort för succe!
 
Smuttsig häst idag, så blev lite knappt om tid innan men vi kom upp till ridhuset i tid. Dock grämer det mig lite att jag var segare än Lin :/
 
Banbygge, framskrittning och självständig uppvärmning. Jag började med att trava igång och red sen djupa bogar i förvänd galopp under galopparbetet, bröt inte av en en da gång! Sen travarbete med skänkelvikning, jätteduktig var han!
 
Sen började vi rulla i 8a över räcket. i galopp. Och han landade i rätt, VAR. ENDA. GÅNG! En sån stjärna!!! Han galopperade lugnt och prydligt, kröp in på lite kanske men överhoppade inte onödigt. Sen las de andra två hindren till, så vänster varv hoppa räcket och byta varv över hindret rida ner och sen hoppa gröna, på volt igen och rida ner och hoppa röda upp. Han landadce i fel galopp efter oxrarna ibland, men aldrig på räcket! 
Sista vändan hoppade vi 70-80 cm, då var jag tvungen att lägga upp tempot lite och energin, och han lydde så fint och hoppade då inte av så nära. Jobbigt var det, men så kul! 
 
 

Kontador - Bågar

 
Fina Kotten 18/9 - Foto: Jana Delfs
 
Ikväll var vi full grupp, är inte så ofta. Kontador var tillbaka på banan fräsch och fin. Kontstigt hur fort man kan börja sakna en precis hästrygg!
 
Efter att vi hade skrittat fram dom och jobbat lite värmde vi upp i galopp innan traven. Han blev riktigt fin riktigt fort! Traven var oxå fin!
Vi jobbade med bågar idag längs långsidorna. Skänkelvikning in och tagen bakdel ut. Han flyttade jättefint i båda varven, han tappade bjudningen lite i högerarvet bara. Samma sak med tagen bakdel. Men i västervarvet var han såå fin! Riktigt duktig! Och så travade han av jättefint på slutet!
Riktigt fin lektion!
 
 
 

Korvete - Flängigt

Korven ikäll - Foto:Jag 
 
Wiho! Korvete ikväll! Kändes inte suuuper hahaha. Hemsk sadel, hamnade man fel så satt man fel tills man hoppat tillbaka. Som att sitta på en bom. Till på köpet bad Rebecka oss att släppa stigbyglarna. Korvete ska gå i fri form, för annars bråkar hon så mycket, men rider man i friare form och gör rätt så trillar en fin avspänd form dit. Vi fick till det några sekunder lite här och var. Dessutom fick jag driva massor på bommarna på bågen, obekvämt! Men där gick hon faktiskt rikrtigt bra några gånger! Annars var känslan inte helt hundra :/ Men är och andra sida länge sen jag red henne, 1 år? Hon gick fint på tiometers volterna oxå faktiskt! Men det kändes mest som att jag flängde runt. 
 
 
 
 

RSS 2.0