Tollan - Mycket skänkelvikingar

Hagbild  - Foto: Jag
 
Igår jobbade jag 12 timmar, åkte hejm till Jess och vi ca 22 började vi Oscars ladda. Grymt var det och höll oss vakna öerraskande bra! Var hemma vid 6-tiden och hann precis lämna över bilen till mamma innan hon skulle till jobbet. Sov sen rätt många timmar, åt lasange till "frulle" pluggade lite och åkte till Tollan. Riktigt pigg faktiskt!
 
Började med att fixa allt innan jag tog in och började fixa Tollis. Tycker bäst om att mocka och fixa foder först, vet faktiskt inte varför men det känns bäst :)
Vi red som vanligt i ridhuset, tränsbett och dressyrsadel. Va ensam i ridhusdet halva passet. Började med att skritta fram ordentligt och sen jobbade vi med skänkelvikningar från väggen till 1/4 linjen. Gav inte så mycket resultat för skritten men när vi började trava så märktes det! Att jobba galoppen var lite svårare, hade då fått sällskap av en liten häst som hoppade fram på bakbenen och ville inte vara ivägen eller hetsa upp den mer. Men vi jobbade iaf en del på 15m volt och tycker att det blev okej-bra iaf :) 
Imorgon ska jag oxå rida Tollan, får se då om galoppen blir bättre :) 4 äpplen idag! 
 
 

Horrus - En ny bekantskap!

 Horrus är taggad på hopplektion! - Foto: Jag
 
Idag red jag Horrus på hoppträningen! Verkligen förvånad! Har inte ridit honom tidigare och han var inte alls som jag trott.
Jag hjälpte till att bygga fram och var tvunegn att snurra lädren så jag han inte skritta fram så mycket innan det blev dags för att jogga igång. Men oj vilken motor! Jätte pigg var han. Och kort hals och bekbenen verkligen under sig! Asso verkligen under rumpan på en! Smal över ryggen att sitta på. Lite som att sitta på ponny. Det gick fort att byta ut min gamla bild utav honom till den nya. 
Vi hade två stigsprång idag längs ena långstidan med 20-21 meter mellan. Tror inte ni behöver en banskiss ;) Först hoppasde vi det ena på C-volten i vänster varv. Irene och Bram kom först och bram stannade. Sen kom vi och Horrus stannade oxå, plus två ggr till. Tror dels att Bram stopp spelade in men oxå att jag krävde en ganska hög kavlité på galoppen, att han verkligen jobbade och plockade ihop honom. Det belv nog lite för mycket för honom som inte hoppat mycket alls. Så sen började jag rida mer frammåt och stod i lätt sits, lite mer som att vi lekte, och då var det bara roligt tyckte Horrus! Sen blev han nog lite överraskad oxå. Men sen hoppade han fint! Ibland lite stort men inte så farligt.Sen hoppade vi i högervarv på A-volten. Det gick oxå bra Lite tvekan ibland men annars stabilt. Två gåmnger sparkade han bakut för att det var så roligt.
Efter det kom vi på båda hindren i vänstervarv. Han hoppade jättefint. Dom säger att han hoppar lite som en katt och Stålmannen. Tror att han hoppar med ganska mycket framben framför sig istället för under, han har ju så långa bakben. Efter det blev han lite trött. Vila lite och sen ut i andra varvet. Lika fin där, hoppar långa låga mjuka språng, och det gav en fin känsla hos piloten. Han är inte rädd för att hoppa av stort och det gillar jag verkligen! Jag passar inte så bra på hästar som går i botten. Efter den vändan var han jätte trött, men när vi en stund senare skulle trava av var han som en raket. Haha, tokig häst! 
Fin häst och alltid kul att prova någon ny! 4 av 5 äpplen till Horrus! 
 
 
Visst är han söt! :) - Foto: Jag
 
 Vi får se vem det blir nästa vecka, kanske Horrus igen eller tillbaka till Kotador. Eller Korvete, inte otänkbart. Eller så kommer Carat tillbaka. Han är en så fin pojke! Var inne i hans box idag och pratade med honom, han verkade inte så upprörd över att inte ha fått hoppa på ett tag. Men jag är lite sugen! ;)

Utrustning - Träns!

Som jag skrev tidigare så kom pappa hem med två träns och ett pannband här om dagen. Allt är Hansbo men lite underliga storlekar. Så är ser det ut:
 
Pannbandet är i FULL
 
Det här är nog ett ponnyträns med remontnosgrimma i typ FULL men man kan göra hur många nya hål som helst på nackremmen och bra många för nosdelen, så passar kanske bra på en ponny med bred mule. Nu har vi ingen som kan ha ponny så kanske säljs det  utan nosgrimman. 
 
Tycker rundsytt är så fint! Och spännerna är oxå fina! Det har ingen käkrem tyvärr, så om jag minns rätt får man inte tävla i det. Det här står det på att det är FULL , men tyglarna till är jättekorta! Ett plus är dock att det är snabbknäppe! Tycker oxå att sidostyckerna ser korta ut, och framför allt pannbandet. Sen är det typ inga loopar på det, så det blir att ha gummisnoddar så att inte remmarna står åt alla håll. Men som sagt, snyggt!

RSS 2.0